*Nettavisen* Nyheter.

Forsov seg til dødstoget

Foto: SCANPIX

- Jeg slapp heldigvis fra det uten at jeg eller mine venner ble skadd. Men det var nære på for en av mine venner.

07.07.05 15:48

Det forteller tidligere generalsekretær i Norsk organisasjon for Asylsøkere (NOAS) Bjarte Vandvik på telefon fra London. Han var like i nærheten av eksplosjonene i dag morges, men ble først klar over det grusomme terrorangrepet etter å ha snakket med en kamerat.

Forsov seg
- Jeg skjønte at noe var på ferde da jeg hørte sirener over hele byen. Først ringe en venninne av meg som jobber like ved Aldgate, hvor det smalt, og fortalte om røyk fra undergrunnstasjonen. Da skjønte jeg at noe forferdelig hadde skjedd, sier Vandvik til TV 2 nettavisen.

Vandvik, som for tiden har permisjon fra jobben som utenlandssjef i Flyktningerådet og studerer i London, forteller at tankene gikk fort til sine nærmeste venner.

- Det gikk opp for meg hvor alvorlig dette kunne ha vært da jeg snakket med en kamerat. Han hadde forsovet seg til toget han pleier å ta. Det var på dette tidspunktet det smalt. Da kjente jeg det gå litt rart nedover kroppen, forteller Vandvik.

Stille i gatene
Da TV 2 Nettavisen fikk tak i Vandvik, gikk han gatelangs ved Liverpool Street i London. Han forteller om et helt merkelig bybilde.

- Det er ganske rart. Vanligvis vil det være så mye trafikk her at jeg ikke ville hørt noe på telefonen. Men nå er det ingenting. Alle busser står spredt rundt om, etter at de ble tatt ut av rute. Kun et fåtall biler og drosjer er å se, samt en del politi, forteller han til TV 2 Nettavisen.

Tar situasjonen med fatning
Til tross for den grusomme hendelsen i Storbritannias hovedstad, virker det som om folk i London tar situasjonen med fatning. Ifølge Vandvik virker folk alminnelige og han selv tar situasjonen med ro.

- Jeg føler ikke at det er noe skummelt å være her nå. Jeg er mest bekymret for mine nærmeste. Det er vel slik man reagerer i en sånn situasjon, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag