*Nettavisen* Nyheter.

Første dødsfall på Everest

En person skal ha blitt truffet av en isblokk på fjellets sørside fredag morgen.

27.04.07 08:29

EVERESTUNARMED- BASE CAMP (Nettavisen): Mt. Everest har krevd årets første menneskeliv. En sherpa ble angivelig truffet av en isblokk i Lhotse-veggen på fjellets sørside (Nepal) tidlig fredag morgen.

Omstendighetene rundt ulykken er ikke klar, det eneste som er sikkert er at en sherpa har mistet livet, som den første dette året.

EverestUnarmed ble informert av sin ledersherpa tidlig fredag. Dawa fortalte at det hadde skjedd en ulykke i det fryktede brefallet som starter rett over Base Camp på fjellets sørside. Det er dette brefallet som gjorde at EverestUnarmed valgte nordsiden for sin ekspedisjon.

Ifølge Dawa Chiri Sherpa er forbindelsen mellom Base Camp og resten av ruten på sørsiden nå brutt på grunn av et ras, og flere klatrere må angivelig vente lenge før de kan komme ned. Dette mulige raset behøver ikke ha sammenheng med dødsulykken.

Andre kilder melder imidlertid at den omkomne ble truffet av en isblokk mens han arbeidet i den stupbratte Lhotseveggen over Leir 2. Som de fleste andre sherpaer var han i gang i veggen grytidlig, enten med å legge tau, eller frakte utstyr oppover.

Det snødde kraftig i området natt til fredag, både på nord og sydsiden, og ytterligere store snøfall er ventet, noe som gjør forholdene uoversiktelige.

Ingen er overrasket over dødsfallet, på Everest er det ikke spørsmål om hvorvidt noen omkommer, men når, og hvor mange. Unarmed-ekspedisjonens ledersherpa trakk litt på skuldrene etter å ha meldt om ulykken. – Dette er Everest, dette er livet, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.