Gå til sidens hovedinnhold

Forsvarer avslørte hemmelig vitne

I Danmark lot en forsvarer mandag det tiltalte Bandidos-medlemmet se en mappe hvor navnet til et hemmelig vitne var oppført.

Påtalemyndighetens hemmelige vitne er sentral i rettssaken om overfall på ansatte ved Nyborg Statsfængsel. Mandag, på rettsakens andre dag, var vitnet brått ikke like hemmelig lenger, skriver Ekstra Bladet.

Forsvarer Steen Moesgaard representerer et av de tiltalte medlemmene av MC-klubben Bandidos. Under rettsmøtet lot han sin klient kikke i en ringperm der vitnets navn står nevnt flere ganger.

Avhøringen av vitnet, som ellers kun er omtalt som «vitne nummer to» skulle egentlig begynt klokken 11 mandag. Om forsvarerens fadese får innvirkning på vitnets lyst til å snakke i retten var uvisst mandag formiddag, skriver Ekstra Bladet.

I forkant har det mot heftige protester fra forsvareren blitt bestemt at vitneforklaringen skal holdes bak lukkede dører, slik at verken offentligheten eller de tiltalte skulle få vite identiteten til vitnet.

Det hemmelige vitnet har fortalt politiet om overfallene mot blant annet Nyborg Statsfængsels tidligere fengselsinspektør Jens Tolstrup, og utpekt to av de tiltalte som deltakere. Vitnet har tidligere uttalt at han frykter for sitt liv.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken