RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarer selvmordsbombere

Sist oppdatert:
Basim Ghozlan, forstander i Det Islamske Forbundet forsvarer selvmordsbombere dersom de de dreper er fiender.

Basim Ghozlan er forstander i Det Islamske Forbundet, en av de største muslimske organisasjonene i Norge med 1800 medlemmer. Han mener selvmordsbombing er lov dersom man dreper fiender:

- Hvis målet i seg selv er akseptert, skal dette også være akseptert, sier han til Kanal 24.

I en spørrespalte på det muslimske nettstedet islam.no svarer Ghozlan en ung gutt på spørsmålet om selvmordsbombing. Overfor gutten forsvarer den muslimske lederen bruk av selvmordsbombere.

- Hvis man angriper en grusom fiende, så er det ingen feig måte, tvert imot. De som gjør dette er faktisk meget modige, mener Ghozlan.

Han trekker fram Israel som et eksempel og mener alle bosettere er legitime mål for selvmordsbombere.

- Må ikke ramme uskyldige
«Selvmord for å ramme fienden: Hvis krigen er lovlig, sett fra islamsk synsvinkel, og hvis man ikke har mulighet til å ramme fienden med andre midler enn å ofre sitt eget liv, er dette lov.

Kravet om å ikke ramme uskyldige, må ikke glemmes. Vi ser dessverre i mange steder selvmordbombere som rammer langt flere uskyldige enn dem de ønsker å ramme. I Irak drepes det nesten daglig uskyldige mennesker på grunn av slike blinde bomber. Dette er ingen jihad. Profeten ville aldri oppfordret til noe slikt.

Det som skjer i okkuperte steder der selvmordbombere angriper settlere og soldater, er en annen sak. Situasjonen må diskuteres hver for seg», skriver han i svaret sitt til gutten.

- Skremmende
- Jeg blir nesten litt skremt av å høre dette, sier Petter Eide i Amnesty International Norge. Han mener Ghozlans uttalelser er helt uakseptable.

- Det han forteller, er jo at han faktisk legitimerer drap, sier Eide til Kanal 24.

Nå oppfordrer han muslimer i Norge til å ta avstand fra uttalelsene.

- Jeg håper veldig sterkt at det muslimske miljøet i Oslo rydder opp i dette. Disse holdningene er helt fullstendig uakseptable, sier Eide.

- Jeg syns det er underlig at han tør å gjøre dette i Norge, sier Midtøsten-ekspert, Frida Nome. Hun tror ikke uttalelsene speiler meningene til en vanlig muslim.

- Jeg tror ikke muslimer generelt vil støtte dette, sier Nome.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere