*Nettavisen* Nyheter.

Forsvarer Sveriges mest forhatte mann

Den erfarne svenske forsvarsadvokaten Gunnar Falk skal forsvare den 35 år gamle drapssiktede svensken. Selv var Falk i retten i dag, og avhørene er derfor forsinket.

17.09.03 13:58

- Falk er oppnevnt etter den siktedes eget ønske. Men han kan ikke avhøres før i kveld når hans advokat kommer tilbake til Stockholm, sier pressetalsmann Lars Grönskog ved politiet i Stockholm til TV 2 Nettavisen.

Kommer onsdag kveld
Kun telefonsvareren svarte på anrop til Gunnar Falk, etter at han onsdag formiddag ble rettslig oppnevnt som forsvarer for den drapstiltalte 35-åringen.

- Han er onsdag i retten i Blekinge i dag i en vanling straffesak, men er ventet til Stockholm onsdag kveld, opplyser en sekretær i advokatfirmaet i Stockholm til TV 2 Nettavisen.

Forsvarte "Lasermannen"
Ifølge aftonbladet.se er Gunnar Falk tidligere kjent som forsvarer for blant annet John Ausonius – mer kjent som "Lasermannen” – samt Tommy Zethraeus.

35-åringen skal kun ha vært i et kort avhør tirsdag kveld etter pågripelsen. Politiet vil ikke si annet enn at mannen har identifisert seg.

- Jeg vil ikke si hva annet han uttalte, sier Grönskog.

Men ifølge Aftonbladet skal ikke 35-åringen ha virket sjokkert over pågripelsen. Han skal ha opptrådt rolig og samlet i møte med politiet.

Profilert advokat
Gunnar Falk (53) er en kjent straffeadvokat, og går ofte hardt ut mot politiets etterforskningsmetoder. I den senere tid har han forsvart Tommy Zethraeus, som ble dømt for et drap på Stureplan, ifølge TT.

Han forsvarer også en an dem som ble dømt for et stort ran i Blekinge i sommer. Dessuten representerer han en som er innblandet i den såkalte gangsterkrigen i Stockholm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.