*Nettavisen* Nyheter.

Forsvarsministeren frykter økt flyktningestrøm

BEKYMRET: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H), her sammen med forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen, frykter at russisk tilstedeværelse i Syria vil føre til økte flyktningstrømmer inn i Europa. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

– Det russerne gjør skaper ytterligere dramatikk i regionen, sier Ine Eriksen Søreide (H).

OSLO (NTB): Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) frykter at Russlands tilstedeværelse i Syria vil føre til økt flyktningstrøm fra Midtøsten.

Søreide er svært kritisk til Russlands militære tilstedeværelse i Syria, og mener landet har uklare intensjoner i regionen, melder VG.

– Det russerne gjør skaper ytterligere dramatikk i regionen. Vi er veldig klare på at Russland må fortelle hvilke intensjoner de har. De er mildt sagt uklare. Det fins bilder som viser at de bomber et godt stykke unna mål som er ISIL-kontrollert, sier Søreide, og understreker at Norge følger situasjonen nøye.

– Uansett hva russerne måtte ha av motiver for det de har satt i gang i Syria, vil en ytterligere eskalering av konfliktnivået kunne føre til økte flyktningstrømmer, sier Søreide.

Syriske og russiske styrker iverksatte onsdag det første omfattende koordinerte angrepet på opprørsgrupper i landet. Regjeringsstyrkene til Syrias president Bashar al-Assad og deres allierte militsgrupper fikk støtte fra russiske kampfly og marinefartøyer.

Ifølge USA har store mengder våpen, militært materiell og flere hundre soldater ankommet Syria fra Russland i løpet av uken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.