RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forteller om flukten fra geriljaen

(Reuters/El Informador)
Sist oppdatert:
Utsultet og fortvilet klarte 19 år gamle Matthew Scott å rømme fra den colombianske geriljaen som holdt ham og sju andre som gisler i jungelen. De sju andre er fortsatt savnet.

Matthew klarte å snike seg ned i en kløft i Sierra Nevada-fjellene, og gikk til en fjerntliggende fjellandsby. Turen tok to dager. I landsbyen ble han så hentet av en patrulje fra den colombianske hæren.

- Vi gikk på linje med geriljasoldatene. Det regnet i fjellene og sikten var ikke god, og jeg stakk kjapt ned fjellet, forteller Matthew fra sykesengen.

Da han ble funnet av landsbyboerne kastet Matthew opp på grunn av høydesyke, men han var ikke alvorlig skadet. I landsbyen han kom til fikk han suppe, bønner og tre appelsiner.

- Det var det eneste jeg hadde spist på 12 dager, sier 19-åringen til Sky News.

Matthew forteller at de resterende sju gislene er i en fortvilt situasjon.

- Fyren fra Israel har astma, og de andre er veldig demoralisert. De må gå langt hver dag i regnet. Geriljasoldatene ga oss ikke mye mat, sier Matthew.

Fire israelere, to briter, en tysker og en spanjol ble 12. september kidnappet av ukjente menn nær den historiske byen Ciudad Perdida, eller Den tapte byen. Den colombianske hæren har satt i gang en massiv leteaksjon. Hundrevis av soldater og flere helikoptre deltar i jakten.

Det er usikkert hvem som står bak kidnappingen. Myndighetene mente først det var den største opprørsgruppen i landet, Revolutionary Armed Forces of Colombia (FARC), som stod bak, men gruppen har nektet for at de har noe med kidnappingen å gjøre. FARC pleier ellers ta på seg ansvaret når de gjør slike aksjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere