RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt harde kamper

Foto: REUTERS/Saeed Ali Achakzai
Sist oppdatert:
Pakistanske styrker møter fortsatt hard motstand under militæroperasjonen i grenseområdet mot Afghanistan. 100 mistenkte Al Qaida-krigere og støttespillere er arrestert.

- Over 100 er arrestert, inkludert et antall utenlandske statsborgere, sa generalløytnant Safdar Hussain, som leder offensiven i Sør-Waziristan, tidlig lørdag.

Den pakistanske hæren tror de militante skjuler en av topplederne i Al Qaida-nettverket.

- Han er mest sannsynlig en tsjetsjener eller usbeker, for all informasjon vi har snappet opp har vært på tsjetsjensk eller usbekisk, sa Hussain. Han innrømmet samtidig at det er mulig at denne lederen har unnsluppet.

Ifølge AP skal de ha fanget opp meldinger der det blir sagt at skadet mann ikke lyktes i å rømme i en bil, og at man trenger fire-fem menn til å bære ham samt ti-elleve til å forsvare ham. Utfra det tolker man at det er snakk om et høytstående medlem.

Pakistanske styrker har kjempet mot militante i området siden tirsdag. Flere titalls skal være drept, både soldater og militante.

Leder
Den innbitte motstanden de har møtt gjør at de mistenker at en sentral person er blant dem. Man gikk tidlig ut og sa at denne sentrale personen trolig var Osama bin Ladens nestkommanderende, egypteren Ayman al-Zawahri.

Lørdag sier imidlertid talsmenn for de pakistanske styrkene at det trolig dreier seg om en tsjetsjensk eller usbekisk leder, og ikke al-Zawahiri, som er egypter. Årsaken er at beskjedene om behov for livvakter ble gitt på tsjetsjensk eller usbekisk, og man antar al-Zawahiri vil ha hovedsaklig arabiske livvakter.

500 slåss fortsatt
Den pakistanske offensiven er den største landet har iverksatt siden de ble en del av den USA-ledede krigen mot terror.

Ifølge talsmenn for den pakistanske hæren antar man at det fortsatt er mellom 400 og 500 militante som kjemper mot pågripelse. De bruker bombekastere, raketter, håndgranater og automatvåpen, og blir karakterisert som svært profesjonelle.

(NTB-AFP-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere