*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt uavklart for norske styrker

Situasjonen i afghanske Meymaneh er fortsatt uavklart og ustabil, opplyser Forsvaret.

07.02.06 22:37

Tirsdag kveld er situasjonen for Isaf-soldatene i Meymaneh i Afghanistan fortsatt uavklart. Det brøt ut kamper ved den norske Isaf-basen ved 06.30-tida lokal tid tirsdag (10.00 norsk tid), og sitasjonen har vært spent hele tirsdag. Soldatene har vært under beleiring i et halvt døgn.

- Situasjonen i Meymaneh by er fortsatt uavklart og ustabil, men det er for så vidt rolig rundt leiren til den norske avdelingen, opplyser pressetalsmann major Christian Øverli i Forsvaret til TV 2 Nettavisen like før klokken 20 tirsdag kveld.

Pårørende bekymret
Til sammen er seks nordmenn skadd i kampene. Alle har lettere skader. To av de skadde er evakuert til Mashar-e-Sharif. Forsterkningsstyrker med britiske soldater er på plass og bistår de norske styrkene.

Forsvaret var tirsdag i kontakt med de pårørende for samtlige av de 32 norske soldatene som er i Meymaneh.

- Forsvarets pårørendesenter her i Norge har også mottatt mange henvendelser i dag. Mange er bekymret over situasjonen, sier Øverli.

- Følger situasjonen tett
Han forsikrer at forsvaret følger situasjonen tett.

- Dette er en Nato-operasjon som styres av Nato og Isaf-hovedkvarteret i Kabul. Vi er trygge på at Isaf iverksetter de nødvendige tiltak som skal til for å skape trygghet for norske soldater i andre deler av Afghanistan, sier Øverli.

Forsvaret håper nå at situasjonen vil roe seg som følge av mørkets frembrudd.

- Vi er trygge på at norske militære personellet er bedre utstyrt for å overvåke situasjonen om natten enn eventuelle demonstranter har. Vi avventer nå situasjonen i forhold til hva som iverksettes av Isaf onsdag, sier Øverli.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Væpnede opptøyer
- Dagens hendelser er ikke noen ordinær demonstrasjon, men væpnede opptøyer av alvorlig karakter, sier forsvarssjefen, general Sverre Diesen, ifølge en pressemelding fra Forsvaret.

- Alle rapporter tyder på at styrken har opptrådt forbilledlig og har bevart roen og disiplinen, sier generalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.