RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt uenighet etter møte mellom Sør-Sudans rivaler


Sør-Sudans avsatte visepresident Riek Machar (t.h.) og president Salva Kiir, under et tidligere møte i hovedstaden Juba. Foto: Jason Patinkin / AP / NTB scanpix
Sør-Sudans avsatte visepresident Riek Machar (t.h.) og president Salva Kiir, under et tidligere møte i hovedstaden Juba. Foto: Jason Patinkin / AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Et møte mellom Sør-Sudans president Salva Kiir og hans rival Riek Machar har ikke gitt konkrete resultater.

Kiir og Machar møttes i Etiopias hovedstad Addis Abeba onsdag. Det var første gang på nesten to år at rivalene møttes ansikt til ansikt.

– Møtet handlet om fred, og partene diskuterte maktfordeling, sier Kiirs talsmann Ateny Wek.

Ifølge Wek er det militære spørsmål, maktfordeling mellom rivalene og dannelsen av en overgangsregjering partene er uenige om.

Machars leir beskriver imidlertid onsdagens møte som «gemyttlig», og at partene diskuterte fred i «grove trekk».

– De to lederne ble enige på en rekke områder som tidligere hindret en fredsprosess, sier Machars talsmann Lam Paul Gabriel, uten å gi detaljer.

Borgerkrigen Sør-Sudan har nå vart i fem år. Til tross for flere forsøk på å få på plass en fredsavtale, har kampene fortsatt. Titusener av mennesker er drept, og konflikten har også resultert i Afrikas største flyktningkatastrofe siden folkemordet i Rwanda i 1994.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere