RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsetter våpenjakten i Irak

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto (Scanpix)
Det er for tidlig å fastslå om Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen eller ikke, sier lederen for USAs våpeninspektører i Irak.

Charles Duelfer, som tok over jobben etter David Kay i januar, sier han fortsatt får rapporter om at våpen er blitt gjemt, men at letingen etter dem var mer komplisert enn han hadde ventet.

Duelfer orienterte tirsdag Senatets forsvarskomité om framgangen i jakten på Saddams angivelige masseødeleggelsesvåpen.

- Det vi ønsker er et helhetlig bilde av programmene for masseødeleggelsesvåpen og hvilke intensjoner regimet hadde, sa Duelfer til journalister etter å ha briefet senatskomiteen.

- Vi vet ikke om hvorvidt Saddam skjulte masseødeleggelsesvåpen de siste årene eller om han planla å gjenoppta produksjonen etter at sanksjonene var hevet, la han til.

Da Kay gikk av som leder for våpeninspektørene sa han samtidig at han ikke tror det fantes forbudte masseødeleggelsesvåpen i Irak før krigen.

Kay mener George W. Bush må innrømme at han tok feil i spørsmålet om Iraks masseødeleggelsesvåpen.

- Når man ikke sier man tok feil, fører det til et generelt inntrykk av at man har manipulert etterretningen og at man gjorde det (gikk til krig) av andre grunner, sa Kay til Guardian tidligere denne måneden.

(NTB-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere