RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forvirring etter «rakettangrep»

Sist oppdatert:
Et ukjent fly avfyrte onsdag en rakett mot et område i nærheten av et iransk atomanlegg, hevder iransk TV-stasjon. - Tøv, hevder iranske myndigheter.

Angrepet skjedde like utenfor byen Deilam i Busher-provinsen ved Persiabukta, melder iransk TV ifølge Reuters.

- Vitner sier raketten ble avfyrt fra et ukjent fly 20 kilometer utenfor byen, sier den arabisk-språklige kanalen Al-Alam.

Meldingen avvises av myndighetene. En offisiell TV-stasjon hevder eksplosjonen skyldtes en drivstofftank som ble eksploderte etter at den var sluppet fra et fly. Ifølge innenriksdepartementet skyldtes eksplosjonen ild som ble rettet mot flet ved en feiltakelse.

- Et fly fløy over Deilam i dag. Noen minutter senere kom en eksplosjon. Men vi har ingen grunn til å tro det var et fiendtlig angrep. Det er en stor mulighet for at det skyldtes ild fra bakken ved en feil, sier Een talsmann for det iranske innenriksdepartementet.

Ifølge talsmannen har det vært flere slike episoder den siste tida.

Et russisk-konstruert atomanlegg er under bygging ligger rundt 100 kilometer sør for byen. Det er ikke klart om anlegget var mål for angrepet eller om det ble truffet.

Vitner skal også ha hørt luftvernbatterier avfyre flere salver. USA har lenge brukt ubemannede fly til å overvåke iransk territorium. Pressetalsmannen i Det hvite hus, Scott McClellan, sier episoden er ukjent for Bush-administrasjonen.

- Vi har sett rapportene, og undersøker saken, sier han ifølge Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere