Forvirring om Oslo som terrormål

Gruppen som hevder de står bak terrorangrepet i Madrid, nevner ifølge Reuters, Oslo som et framtidig terrormål i en ny melding.

19.03.04 07:27

Abu Hafs al-Masri-Brigadene hevder å ha tilknytning til al-Qaida, og meldte forrige uke at det var de som stod bak terrorangrepene i Madrid som kostet 201 menneskeliv. Nå melder de at Oslo står på terrorlisten.

I en melding ber de om en våpenhvile i Spania, men sier at tiden renner ut for andre allierte av USA.

- Hvem sin tur er det neste gang? Blir det Japan eller Amerika, eller Italia, Storbritannia, Oslo eller Australia, heter det i uttalelsen fra gruppen. Uttalelsen har gruppen kommet med til den arabiskspråklige avisen al-Hayat, ifølge Reuters.

I en annen melding fra samme gruppe, sitert i avisen Al-Quds Al-Arabi, nevnes imidlertid ikke Oslo, selv om teksten er nesten identisk.

- Hvem sin tur er det neste gang? Blir det Japan, Amerika, Italia, Storbritannia, Saudi-Arabia eller Australia?

Denne meldingen er gjengitt av nyhetsbyrået AP.

Gruppen Abu Hafs al-Masri-Brigadene er svært omstridt, og terrorforskere er heller ikke sikker på om den virkelig eksisterer.

- Det er en gruppe vi begynte å høre fra i fjor. Den har regelmessig sendt ut meldinger, men virker ikke spesielt pålitelig. Gruppen har påtatt seg ansvar for mye som vi tviler på. Vi vet ikke om gruppen engang eksisterer. Ingen er for eksempel arrestert som har oppgitt at de tilhører Abu Hafs al-Masri-brigadene, sa forsker Thomas Hegghammer ved Forsvarets forskningsinstitutt til NTB for noen dager siden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.