RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Foto Claudio Bresciani / SCANPIX

Fossmo-advokat: - Slutt å vrøvle

Sist oppdatert:
- Anstreng deg. Du kan ikke sitte her og vrøvle! Advokaten til den drapstiltalte pastoren Helge Fossmo mistet onsdag tålmodigheten med et viktig vitne i Knutby-saken.

Knutby-pastoren Helge Fossmo er tiltalt for drap på sin første hustru Helene, i tillegg til medvirkning til overlagt drap på kona Alexandra.

I Svea Hovrätt onsdag husket ikke mannen som sammen med pastoren fant Helene død i badekaret i desember 1999 spesielt godt. Det ble dermed en dårlig dag for påtalemyndigheten.

Forsvarsadvokaten til Fossmo, Ola Nordström, ble stadig mer oppgitt.

- Du er vitne, man skal ikke behøve å hjelpe deg. Du kan bare si hva du husker, sa Nordström.

Vitnet ba til slutt om å få lest opp hva han har sagt i retten tidligere om saken.

To versjoner
Mannen, som er medlem av Knutby-forsamlingen, er et svært sentralt vitne i påtalemaktens forsøk på å bevise at Fossmo tok livet av også sin første kone.

Advokaten var særlig opptatt av hvilken rekkefølge ting skjedde i da vitnet ankom pastorboligen og fant Fossmo sovende i dobbeltsengen, mens han hørte dryppelyder fra badet.

Gikk han først og hentet en meisel for å få opp den låste baderomsdøren? Eller ringte han på pastorens oppfordring først en venn? Vitnet har serverte begge versjoner i retten.

Strid om bevis
I tingretten ble Fossmo frikjent for drapet på Helene, men påtalemyndigheten anket.

Statsadvokat Elin Blank mener bevisene mot pastoren bør holde til domfellelse.

Hun mener Helene Fossmo umulig kan ha falt mot armaturet i badekaret og pådratt seg slike skader som dem som ble funnet på liket etterpå.

En rettsmedisiner stiller seg mindre bastant, og har sagt at det ikke er mulig å si noe om hvordan den 27 år gamle kvinnen døde så lenge det ikke er klart hvordan hun pådro seg skadene.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere