*Nettavisen* Nyheter.

Fossmo anker livstidsdom

Helge Fossmo anker livstidsdommen han ble idømt fredag. En knust ekspastor kjemper også for at restriksjonene mot ham skal bli lettet.

02.08.04 13:25

Ikke uventet har Helge Fossmo anket livstidsdommen han ble idømt fredag. Forsvarer Ola Nordström mener det er betenkelig at Sara Svenssons historie har fått så stor gjennomslagskraft i Uppsala tingsrett. I dommen, som er knusende overfor Helge Fossmo, legger tingretten hennes historie til grunn.

Helge Fossmo ble kjent skyldig i å ha stått bak drap og drapsforsøk på Alexandra Fossmo og Daniel Linde 10. januar 2003. Sara Svensson, som trykket på avtrekkeren, ble dømt til tvungen psykiatrisk behandling. I helgen beklaget Svensson overfor svenske Aftonbladet at hun hadde fått Fossmo dømt.

Fossmos forsvarer sa til avisen at Svenssons forklaring har fått alt for stor gjennomslagskraft.

- Jeg er ingen psykolog, men jeg er urolig for at hennes kompliserte natur kan ha påvirket hennes historie. Først trodde hun jo at hun fikk sms fra Gud der hun ble oppfordret til å drepe. Senere, under etterforskningen kom hun fram til at de var fra Helge Fossmo. Det er urovekkende at hun fikk « innsikt» om min klients innblandning under forhørene og det er merkelig at retten har en psykisk syk gjerningsperson som kronvitne, sier han til Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.