*Nettavisen* Nyheter.

Fossmo frykter dommen

- Jeg er redd! Redd for bli felt i retten, skriver pastor Helge Fossmo i et brev til søsteren. Torsdag fortsetter rettssaken.

08.07.04 09:03

Hver dag i varetekt har Helge Fossmo skrevet brev til barna og søsknene sine. Storesøsteren er overbevist at han er uskyldig, og har gitt ett av brevene fra broren til avisen Expressen.

- Vi vil at hans versjon skal komme fram. Han er faktisk ikke dømt ennå, sier søsteren til avisen.

I brevet skriver Fossmo at han er redd for å bli kjent skyldig.

- Det er en uutholdelig tanke som jeg ikke makter. Be, be, be om at jeg blir frikjent. Jeg våger å tro det, skriver Fossmo.

Sykt menneske
I brevet, som ble skrevet 22. juni, nevner Fossmo barnepike Sara Svensson, som hevder pastoren overtalte henne til å skyte Alexandra Fossmo og naboen Daniel Linde. Fossmo hevder en sykepleier trodde Svensson ikke fortalte sannheten.

- Du er ikke dømt ennå, Helge. Det er et sykt menneskes ord mot et friskt menneskes ord. Det får vi håpe retten også innser. Da kan du komme hjem til barna dine i juni. Måtte det skje! Det gjorde meg i alle fall glad at hun sa det, skriver Fossmo.

Brøt sammen
Pastoren forteller om en tung tid i fengselet.

-I dag har jeg en tung og vanskelig dag. Jeg brøt sammen da XX (broren, red. anm.) var her. Det var deilig!. Han er virkelig god å ha ved slike anledninger! Men jeg er så oppgitt over tilværelsen. Jeg vet at det «bare» er to uker igjen, osv, men jeg vil ikke mer nå. Orker ikke «holde ut litt lenger». Jeg har holdt ut i snart fem måneder, skriver Fossmo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag