RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fossmo lurte seg til tv-titting

Drapsdømte Helge Fossmo klarte å lage en antenne på cellen, og kunne følge med på Knutby-saken selv om han hadde tv-forbud.

Fossmo satt i varetekt i flere måneder i Uppsala før tiltalen mot ham var ferdig. For ikke å forstyrre eller skade etterforskningen, fikk han verken se på TV eller lese aviser.

Eks-pastoren ba da om å få video på cella, ifølge Aftonbladet. Det ble innvilget, riktignok uten at tv-en hadde antenne. Men Fossmo visste råd. Ved å bruke spiralfjær fra en skriveblokk og aluminiumsfolie fra en mateske, klarte han å lage en antenne. Den fungerte såpass at han fikk inn tv-bilder om den pågående etterforskningen i Knutby.

Smugtittingen pågikk i en ukes tid, før Fossmo ble oppdaget.

- Klart det var uheldig. Han skulle ikke ha kunnet følge nyhetssendingene slik at han ikke skulle kunne vanskeliggjøre etterforskningen, sier Anne Sjöblom hos påtalemyndigheten.

Fossmo er blitt beskrevet som en mønsterfange, men etter at livstidsdommen ble opprettholdt skal han ha blitt mer aggressiv, skriver Expressen.

- Jeg sitter allerede på en livstidsdom. Det spiller ingen rolle hva jeg gjør. Jeg kan ta livstid en gang til, skal Fossmo ved en anledning ha rast til fengselsbetjentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere