RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fossmo redd for å råtne bort

Sist oppdatert:
Pastor Helge Fossmo savner sine barn, og er livredd for å råtne bort i fengselet. Fossmo ble sist uke dømt til livstidsfengsel, og nå snakker han.

Aftonbladet har som første svenske avis intervjuet Helge Fossmo etter at hovretten (lagmannsretten) i forrige uke dømte Knutby-pastoren til livstid i fengsel.

- Jeg trodde jeg skulle bli frikjent. Selvsagt. Det eneste de har å støtte seg på er opplysninger fra en syk kvinne, som er dømt til psykiatrisk behandling. Min tiltro til det svenske rettsvesenet er lik null, sier Helge Fossmo på telefon fra sin 8,2 kvadratmeter store fengselscelle.

- Nå kjenner jeg meg desperat, og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er redd for å råtne bort bak murene. Det er tøft, og jeg har et stort behov for penger. Jeg har jo ingen inntekt akkurat nå.

Fossmo forteller at han har fått tilbud om store summer for å stille opp i tv-intervjuer. En slektning av Fossmo bekrefter overfor Aftonbladet at summer opp mot 100.000 kroner har vært diskutert.

- Jeg er ikke vant til dette, og har ikke tidligere tenkt over at man kunne bli tilbudt penger for å prate med media. Men jeg trenger pengene, sier Fossmo. Aftonbladet understreker i artikkelen at Fossmo ikke har fått betalt for å gjøre dette avisintervjuet.

Knutbypastoren er også lei seg fordi har dårlig kontakt med sine barn.

- Jeg får ikke treffe mine barn, og det er føles svært vanskelig. Men jeg får heldigvis igjen lese aviser og se på fjernsyn etter at restriksjonene ble opphevet.

Helge Fossmo forteller også at han mottar brev fra «masse gale brevskrivere».

- Det føles rart at mennesker jeg ikke engang har truffet kan ha masse meninger om meg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere