RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fossmo trolig ute om 12 år

Sist oppdatert:
STOCKHOLM (TV 2 Nettavisen): Helge Fossmo vil trolig ha sonet ferdig sin livstidsdom om 12 år, men først vil han forsøke å få saken opp i Sveriges høyesterett.

- Vi har snakket om hans skjebne tidligere denne uken, og han var forberedt på denne dommen. Men det er klart han er veldig nedtrykt, sa Helge Fossmos forsvarer Ola Nordstrøm til TV 2 Nettavisen utenfor Svea hovrett fredag.

Da var han på vei for å møte sin klient som fredag mottok sin livstidsdom for å ha stått bak drap et på sin kone Alexandra.

- I dag vil jeg først og fremst støtte ham som et medmenneske. Så får vi se hva vi skal gjøre videre. Helge Fossmo vil nok forsøke så langt han kan å bli frifunnet i denne saken.

Klokken 11 i dag ble det kjent at Svea hovrett opprettholdt dommen fra Uppsala tingsrett. Helge Fossmo ble dømt for å stå bak drapet på sin kone Alexandra Fossmo, og for å ha stått bak drapsforsøk på Daniel Linde. Han ble frikjent for drap på sin første kone Helene Fossmo.

Vil trolig anke
- Er Helge Fossmo tatt klar til å sone dommen?

- Nei, han har ikke gitt opp håpet. Han vil kjempe videre så lenge det finnes håp om å bli frikjent, sier Nordstrøm.

- Vi vil senere se om det er grunnlag for å anke saken til høyesterett. Et spørsmål vi vil se på er hvorvidt retten skal legge vekt på vitnemålet til en psykisk syk person, som også i dette tilfellet er medtiltalt. Vanligvis støtter man seg jo ikke så mye på det medtiltalte sier i straffesaker, sier Nordstrøm.

Ute om 12 år
Helge Fossmo ble dømt til livstidsdom, men i Sverige betyr det at man vanligvis er ute etter 12 år.

- Hvis dommen blir stående vil søke regjeringen om benådning om 10 år. Da er det vanlig å gjøre om livstidsstraffen til en straff på et gitt antall år, sier Nordstrøm.

På det tidspunktet vil en benådningsnemnd vurdere Helge Fossmos tilfelle. Hvis man ikke anser ham som spesielt farlig vil straffen bli omgjort til et gitt antall år. I dag blir livstidsdommer vanligvis omgjort til 18 års fengsel.

- Når man har sonet to tredjedeler av straffen vil man vanligvis bli sluppet fri på prøve. Fossmo vil derfor kunne regne med å være ute om 12 til 14 år, sier Helge Fossmos forsvarer Ola Nordstrøm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere