Fossmos elskerinne løslatt

En av de mistenkte etter Knutby-drapet, elskerinnen til Helge Fossmo, ble onsdag løslatt fra varetekt.

11.02.04 15:25

Det opplyser politiet til Aftonbladet. Ifølge avisen er det den 26 år gamle nabokona, kona til et av skuddofrene, som onsdag ettermiddag ble løslatt av politiet.

- Mistanken svekket

Ifølge politiet har mistanken mot kvinnen blitt svekket, men hun er likevel ikke ute av søkelyset.

- Mistanken mot henne har under etterforskningen blitt svekket på et slikt sett at hun ikke lengre er mistenkt for medvirkning til drap. Dermed mangler vi forutsetninger for fortsatt varetekt. Kvinnen er ennå ikke avskrevet fra etterforskningen, sier pressetalsmann Christer Nordström hos politiet i Uppsala til Aftonbladet.

Det betyr at saken mot kvinnen ikke er henlagt.

I varetekt i to uker

Kvinnen har sittet i varetekt i to uker, mistenkt for å ha medvirket til drapet på kona til den norske pastoren Helge Fossmo. Kvinnen ble pågrepet samme dag som Helge Fossmo.

Kvinnen er også mistenkt for drapsforsøk på sin egen mann.

- Påtalemyndigheten ser åpenbart ikke at bevisene mot kvinnen lengre holder for å begjære en forlengelse av varetektsfengslingen, sier Henrik Stolare til Upsala Nya Tidning. Stolare bistår kvinnens forsvarer i saken, Roger Häggquist.

Ifølge kvinnens forsvarere, er 26-åringen svært lettet over at hun nå blir løslatt.

Fossmo fremstilles fredag

Tirsdag ble det kjent at politiadvokat Elin Blank vil begjære Helge Fossmo fortsatt fengslet når varetekten går ut fredag.

Politiet har tldigere gått ut og sagt at det er en svært kompleks ettyerforksning som pågår. I forrige uke sa en politkilde atflere personer kan være innblandet i drapet.

TV 2 Nettavisen kommer med mer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.