RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fot nummer seks skylt på land

Sist oppdatert:
Politiet jobber med flere teorier på hvorfor seks avkappede menneskeføtter har blitt skylt opp på land det siste året.

Det kanadiske politiet jobber på spreng for å løse mysteriet rundt alle de avkappede menneskeføttene som har blitt skylt opp på land på Westham Island, som ligger utenfor kysten av Britiske Colombia.

Bare denne uken har det blitt skylt opp to menneskeføtter på stranden. Først på mandag og deretter på onsdag.

Mulig flystyrt
Til sammen har det blitt funnet én venstrefot og fem høyreføtter, men etterforskerne aner ikke hvor menneskeføttene stammer fra.

- Vi undersøker muligheten om det kan ha vært mennesker som har druknet. Det kan være savnede fiskere. Det kan også være levningene til mennesker som kan ha omkommet i en flystyrt, sier Annie Linteau, talskvinne for Royal Canadian Mounted Police, til CNN.

En lokalavis skriver at menneskeføttene kan tilhøre fem menn som omkom i en flystyrt i området for tre år siden.

Politiet skal ta DNA-prøver av menneskefoten, som ble funnet onsdag, for å forsøke å identifisere personen den tilhører, men opplyser at det kan ta måneder før de får noen svar.

- Kappet av med vilje
Den sjette menneskefoten ble funnet av en kvinne som gikk på stranden i Tyee Spit. Hun mener at kuttet er så rent at det virker som at foten ble kappet av med vilje.

Mysteriet har fått liten oppmerksomhet i den internasjonale pressen, men saken har naturligvis blitt en stor sak lokalt.

- I begynnelsen var praten ganske munter, men praten ble etter hvert mer alvorlig jo flere føtter som dukket opp. Dette er isolerte øyer og er ikke et sted hvor man skulle tro at det dukket opp en rekke avkappede føtter, sier Diane Selkrik, som jobber som frilansjournalist på stedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere