RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ole Danbolt Mjøs og Shirin Ebadi. Avisen Ashti trykket et slikt bilde, men klippet bort Ebadi.
Ole Danbolt Mjøs og Shirin Ebadi. Avisen Ashti trykket et slikt bilde, men klippet bort Ebadi. Foto: Foto: Tor Richardsen / SCANPIX /POOL (Foto: Tor Richardsen / SCANPIX /POOL)

Fotballspiller overskygget Ebadi

Bare en iransk avis valgte å trykke et bilde av fredsprisvinner Shirin Ebadi fra onsdagens nobelseremoni. En fotballspiller stjal all oppmerksomhet i iranske medier.

Onsdag fikk Shirin Ebadi utdelt Nobels fredspris i Oslo rådhus med pressefolk fra hele verden til stede. Men i hjemlandet Iran valgte flere aviser å overse prisseremonien i Oslo fullstendig.

Bare en iranskspråklig avis, den konservative Jomhouri-Eslami, valgte å trykke bilde av Ebadi fra seremonien, som stilte uten slør på seremonien, noe som er forbudt i Iran. Andre aviser viser arkivbilder av Ebadi der hun har på seg slør.

At fotballspilleren Mehdi Mahdavikia ble kåret til årets asiatiske fotballspiller er mye viktigere i de iranske avisene.

Også selve nobelseremonien får kritikk i de iranske mediene. Jomhouri-Eslami er forferdet over opptredenen til en kurdisk musikkgruppe der en kvinne synger solo. Det er strengt forbudt i Iran.

Selv de reformistiske avisene unngikk å trykke bilder av Ebadi uten slør. Yase-e-No viste et panoramabilde fra Oslo Rådhus. Ashti trykket et bilde av Nobelkomiteens formann Ole Danbolt Mjøs som gir prisen til Ebadi, men mottakeren er brutalt kuttet bort fra bildet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere