*Nettavisen* Nyheter.

Fotballstjernens elskerinne hengt

Foto: - (AFP)

Onsdag morgen ble dødsdommen mot Shahla Jahed fullbyrdet ved henging.

01.12.10 12:56

Statlige iranske medier melder at Shahla Jahed, som ble dømt for å ha drept kona til fotballegenden Naser Mohammadkhani, som hun hadde et forhold til, onsdag ble henrettet ved henging.

«For fem minutter siden ble Shahla Jahed hengt på plassen i Evin-fengselet i Teheran, etter å ha vært fengslet i 3063 dager», lød meldingen fra nyhetsbyrået Fars ifølge britiske The Guardian.

Det var i 2002 Shahla Jahed ble dømt for å ha knivdrept én av fotballspillerens andre koner.

- Hun er beskyldt for å stå bak drapet på kona til denne fotballspilleren. Hun nekter for dette. Hun er enda et offer for henrettelsesmaskinen som er i full gang i Iran. Hun er en av de mest kjente dødsdømte personene i Iran. Saken hennes har tidligere fått enorm, internasjonal oppmerksomhet, har talsmann for Iran Human Rights, Mahmood Amiry-Moghaddam, uttalt til Nettavisen.

Shahla Jahed skal ha tilstått drapet etter pågripelsen i 2002, men hevdet i ettertid at tilståelsen skjedde under press. Saken har vært en kasteball i det iranske rettssystemet.

I fjor henrettet Iran 388 personer, mer enn noe annet land i verden, med unntak av Kina, ifølge Amnesty Internationals tall. De fleste blir henrettet ved henging.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.