Gå til sidens hovedinnhold

- Fotografert under voldtekt

Engla-siktede Anders Eklund skal ha blitt fotografert da han tvang en kvinne i 20-årene til oralsex.

42 år gamle Anders Eklund, som neste uke tiltales for drapene på Engla Höglund (10) og Pernilla Hellgren (31), blir nå i tillegg anklaget for voldtekt av en kvinne i 20-årene, skriver Expressen.

Voldtekten skal ha funnet sted utenfor kvinnens leilighet i Sandviken i Sverige i 2006. Hendelsen har lenge vært kjent for politiet, men den har tidligere vært ansett som voldtektsforsøk, noe Eklund har tilstått. Nye opplysninger gjør imidlertid at tiltalen, som skal foreligge 17. juli, vil inneholde en tiltale for fullbyrdet voldtekt.

- Opplysninger om selve handlingen gjør at mistanken endres, men jeg kan ikke gå inn på flere detaljer, sier overvåkingsleder Mats Nygårds i svensk politi til Expressen.

Ble fotografert
Etter en fest i 2006 traff kvinnen i 20-årene Anders Eklund utenfor leiligheten sin. Eklund skal deretter ha forsøkt å tvinge henne til oralsex. Et vitne så hva som skjedde i oppgangen, og tok bilde av Eklund med mobilkamera, ifølge kilder Expressen har snakket med.

I et nytt avhør onsdag vil 42-åringen bli presset for detaljer av etterforskerne.

- Ja, noen av svarene er vi ikke fornøyde med. Vi kommer til å gå gjennom alle opplysningene og ta opp igjen det vi ikke synes stemmer, sier Nygårds til avisa.

I tillegg skal Eklund avhøres onsdag om en anmeldelse som en kvinne fra Ängelholm har levert inn, som går på mishandling og ulovlig frihetsberøvelse. Denne anmeldelsen er imidlertid ikke støttet av tilstrekkelige tekniske beviser, og vil dermed ikke inngå i neste ukes tiltale.

- Ikke min skyld
I tidligere avhør har Anders Eklund forsøkt å delvis frasi seg skylda for drapene og voldtekten. Han har riktignok innrømmet at han står bak forbrytelsene, men hevder at det ikke er hans feil, opplyser Expressens kilder.

- Han synes det er synd på ham, at det ikke er hans skyld at det ble sånn. Han sier at det er ting som har skjedd i forbindelse med disse møtene som har gjort at han har mistet fatningen, sier kilden.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot