RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra topp-politikk til politistasjon

Sist oppdatert:
Her er den ledende republikanske politikeren Tom DeLay i politifotoet som ble tatt da han torsdag ble arrestert for hvitvasking.

HOUSTON (TV 2 Nettavisen): Inntil for tre uker siden var Tom DeLay leder for den republikanske majoriteten i Representantenes hus, det ene av to kamre i den amerikanske Kongressen.

Han var en av de tøffeste og mest kompromissløse frontkjemperne for president George W. Bush.

Torsdag ble han arrestert, siktet for hvitvasking og konspirasjon. Dette skjedde i Houston, som er hjembyen til både DeLay og Bush.

- Politisk spill
Etter at det var tatt fingeravtrykk og arrestbilde av DeLay, ble han løslatt mot en kausjon på 10.000 dollar.

DeLays forsvarer og hans tilhengere, fremstiller dette som en politisk prosess regisert av demokratene, med statsadvokat Ronnie Earl i Texas-hovedstaden Austin i spissen.

Earl angripes nå i knallharde TV-reklamer for å drive politikk kamuflert som jus.

Republikansk pengestøtte
Bakgrunnen for DeLay-saken er at han er beskyldt for å ha ført penger fra støttespillere i næringslivet gjennom ulike grupper tilknyttet det republikanske partiet for å støtte politikere i staten Texas. Dette kan være i strid med loven i delstaten.

Pengestøtten som ble organisert av DeLay bidrog trolig til at det republikanske partiet for første gang siden den amerikanske borgerkrigen for 140 år siden fikk flertall i den lovgivende forsamlingen i Texas. DeLay er kjent som en usedvanlig effektiv pengeinnsamler for det republikanske partiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere