Storbritannias statsminister Theresa May har ankommet Tyrkia for samtaler med landets president, dagen etter at hun møtte USAs nyinnsatte president Donald Trump.

Les også: Trump ser for seg sterkere innsats mot IS

May ankom Tyrkia lørdag, etter at hun fredag som første utenlandske regjeringssjef hadde et møte med Trump i Washington.

I Ankara skal Storbritannias statsminister møte president Recep Tayyip Erdogan og statsminister Binali Yildirim. Et av hovedtemaene for samtalene er handelssamarbeid mellom Storbritannia og Tyrkia når britene forlater EU. I tillegg skal de etter planen diskutere økt samarbeid om sikkerhet og kampen mot terror.

Det er også ventet at Syria og forsøkene på å få på plass en fredsløsning for Kypros vil være blant temaene som tas opp.

Siden det mislykkede militærkuppet i Tyrkia i juli i fjor er flere tusen personer anholdt, mistenkt for å ha koblinger til den religiøse lederen Fethullah Gülen, som lever i eksil i USA. Erdogan har beskyldt Gülen for å stå bak kuppforsøket, selv om han selv har avvist det. I tillegg har mer enn 100.000 offentlig ansatte blitt avskjediget.

I en uttalelse fra Mays kontor står det at Storbritannia oppfordrer Tyrkia til å «sikre at svaret er berettiget og i tråd med internasjonale menneskerettighetsforpliktelser». (©NTB)

Les også: May: Trump lover 100 prosent støtte til NATO

HTML EMBED
embedNAvideo("5p33e9Nw42_Mx6GrkuqxsQ", false)