*Nettavisen* Nyheter.

Fra verdensrommet til havets bunn

Foto: (Montasje)

Eksentrisk mangemilliardær med undervannsfly.

01.02.10 15:59

Den britiske milliardæren og seriegründeren Richard Branson har den siste tiden fått medieoppmerksomhet knyttet til turisme i verdensrommet.

Nå skal han også sende turister til bunns, under forutsetning av at de har lommene fulle av penger og at det ikke er for dypt.

Ufly
Hans siste prosjekt er et undervannsfly kalt Virgin Necker Nymph, ifølge britiske medier.

Farkosten døpt Virgin Necker Nymph, som fortsatt er en prototype, skal kunne frakte tre personer til dybder på 130 fot, vel 40 meter.

Men Branson håper at de på sikt kan utvikle den til å tåle dybder på 35.000 fot, vel 10.670 meter.

Til sammenligning er Marianergropen, verdens dypeste dyphavsgrop, på det meste 11.034 meter dyp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Montasje)

De som ønsker å prøve uflyet må punge ut 25.000 dollar, 147.000 kroner etter dagens kurs, for å leie den i én uke. Det kommer naturligvis i tillegg til at man allerede har leid Bransons luksuskatamaran Necker Belle for 88.000 dollar.

Romskip for turister
Fly- og musikkgründeren lanserte i desember romskipet SpaceShipTwo og moderskipet VMS Eve på Mojave Air and Space Port i Mojave i California.

Branson planlegger å starte daglige flyvninger for romturister fra en base i New Mexico i USA.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Fotograf:Jae C. Hong

SpaceshipTwo har plass til to piloter og seks passasjerer. Moderskipet vil stige til rundt 16.000 meter, før selve romskipet kobles løs og skytes videre. Maksimal høyde er rundt 100.000 meter. Totalt vil reisen ta to og en halv time. Passasjerene vil være vektløse i rundt fem minutter.

Det er fortsatt ikke klart når de første romturistene kan spenne fast sikkerhetsbeltene, for omfattende testing og godkjenning gjenstår, men planen er at det skal skje innen utgangen av 2011.

Les mer: Avduker romskip for turister

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.