RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frafjord Johnson kan bli FN-topp

Sist oppdatert:
Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson er aktuell som ny leder for FNs utviklingsprogram UNDP.

Det skriver Dagens Næringsliv tirsdag.

Hilde Frafjord Johnson er aktuell som etterfølger til den karismatiske briten Mark Malloch Brown, som blir ny kabinettsjef for generalsekretær Kofi Annan. Selv vil hun ikke kommentere opplysningene, som skal være bekreftet fra flere kilder.

Frafjord Johnson vil ikke kommentere saken, eller om hun er interessert i jobben.

-Det hun alltid svarer på slike spørsmål er at hun er interessert i å jobbe internasjonalt. Det er alt jeg kan si, sier informasjonsleder Espen Gullikstad i Utenriksdepartementet til TV 2 Nettavisen.

Utviklingsministeren stiller ikke til valg ved storringsvalget til høsten, og er dermed fri på arbeidsmarkedet. Samtidig tyder de siste meningsmålingene på at statsrådene i Bondevik-regjeringen må slite for å beholde taburettene etter valget.

Frafjord Johnson har allerede en høy stjerne innen UNDP og resten av FN-systemet. I forrige uke ble hun hyllet i forbindelse med undertegningen av fredsavtalen for Sudan. Samtidig er Norge sammen med den største bidragsyteren til UNDP i rene kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere