RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fraktet til Teheran

Sist oppdatert:
De britiske fangene skal avhøres.

Lørdag melder det iranske nyhetsbyrået Fars at de femten har blitt fløyet inn til Irans hovedstad Teheran. Ifølge Fars skal soldatene avhøres om sin "aggressive handling". Iranerne hevder å kunne bevise at britene var i iransk farvann ved hjelp av den britiske båtens satelittsystem, melder BBC.

Ifølge Reuters har iranerne i løpet av lørdagen også sikret seg "tilståelser" fra de britiske soldatene.

Diplomater jobber på spreng
Britiske diplomater jobber på spreng for å få løslatt de femten tjenestemennene som ble tatt til fange av iranske styrker fredag i grensesundet Shatt al-Arab mellom Iran og Irak. Den britiske utenriksministeren Margaret Beckett har også møtt den iranske ambassadøren til Storbritannia.

Omstridt grense
Soldatene var på jobb på båten HMS Cornwall, som patruljerer i irakisk farvann for å få slutt på smugling. Båten kan ha kommet seg over den omstridte grensa til Iran, ifølge BBC.

I en pressemelding lørdag fordømmer iransk UD den påståtte ulovlige inntreningingen i iransk farvann som «mistenkelig» og brudd på internasjonal lov, melder Reuters.

Avstemming i ettermiddag
Klokka 15 lørdag ettermiddag skal FNs sikkerhetsråd stemme over mulige sanksjoner mot Iran på grunn av landets atomprogram.

Den britiske utsendingen til FN annonserte i går at det er ventet at sanksjonene vil vedtas enstemmig, melder BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere