RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Framgang for Demokratene i meningsmålinger

Sist oppdatert:
Dette gir partiet nytt håp om å unngå et forsmedelig nederlag i mellomvalget i november.

Washington (NTB-AFP-Reuters): Oppslutningen til Demokratene er i ferd med å øke, viser nye meningsmålinger i USA. De gir partiet nytt håp om å unngå et forsmedelig nederlag i mellomvalget i november.

Opposisjonspartiet Republikanerne ligger fortsatt i tet, men en av målingene tyder på at ledelsen bare er på 3 prosentpoeng. De to partiene har henholdsvis 45 og 42 prosents oppslutning, ifølge målingen som er utført av selskapet Rasmussen.

En annen måling gir Republikanerne en ledelse på 6 prosentpoeng, men dette er likevel en halvering sammenlignet med begynnelsen av september.

Det er særlig misnøye med den økonomiske situasjonen som har ført til at regjeringspartiet har lavere oppslutning nå enn da Barack Obama ble valgt til president i 2008.

De nye målingene tyder på en viss forvirring blant de amerikanske velgerne, siden et flertall tror Demokratene er partiet som vil gjøre den beste jobben på en rekke politiske områder. Likevel svarer et flertall at de kommer til å stemme republikansk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere