RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frances henrettes i natt

Sist oppdatert:
Benådningskommisjonen i Texas har bedt om en utsettelse av Frances Newtons (39) henrettelse. Guvernøren må bestemme seg i løpet av få timer.

- Jeg har ikke drept mannen og barna mine. Jeg vil ikke innrømme for å slippe unna med en mildere straff, har Newton uttalt gjentatte ganger i løpet av de siste 17 årene.

Tirsdag bestemte benådningskommisjonen i Texas med 5 mot 1 stemme at den går inn for en utsettelse av nattens henrettels, slik at Frances Newtons advokater kan få mer tid å hevde hennes uskyld, skriver nyhetsbyrået AP.

Advokatene ønsker blant annet å få analysert Newtons klesplagg kjemisk, og de vil gjennomføre flere prøveskytingstester med drapsvåpnet.

39-åringens liv ligger nå i hendene til guvernøren i Texas, Rick Perry. Han har til klokken ett natt til torsdag norsk tid (klokken 18.00 i Texas) til å stoppe henrettelsen, og gi Newton en 120 dagers utsettelse, slik kommisjonen ber om.

Newton er den første svarte kvinne som er berammet for henrettelse i Texas. Hun har helt siden hun ble arrestert som 21-åring i 1987 hevdet hun er uskyldig i drapene på sin eks-mann og deres to barn.

Ifølge Houston Chronicle har guvernør Rick Perry kun myndighet til å gi Frances en 30 dagers utsettelse. Ytterligere utsettelse, omgjøring av dommen eller benådning kan bare komme etter en ny anbefaling fra Benådningskommisjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere