Det opplyser kontoret til Frankrikes president Emmanuel Macron.

I meldingen heter det at Macron og Storbritannias statsminister Boris Johnson snakket sammen under G20-toppmøtet i Roma. Der skal de ha blitt enige om umiddelbare avspenningsgrep, og om å komme med mer konkrete tiltak snarest mulig.

Fra Boris Johnsons kontor kommer det derimot andre toner, skriver BBCs politiske redaktør Laura Kuenssberg på Twitter.

– Statsministerens kontor motsier fransk fortelling om møte mellom Johnson og Macron i morges – sier de ikke kom fram til felles grep for å løse fiskerikonflikt. Det er opp til Frankrike å bestemme om de vil trekke tilbake sine dypt foruroligende trusler og retorikk, sier talsperson.

Landene har i flere måneder vært uenige om fiskerirettigheter for sine båter i hverandres farvann i Den engelske kanal. Problematikken var svært framtredende i forhandlingene om skilsmisseavtalen mellom Storbritannia og EU etter brexit.

Franskmennene har reagert sterkt på at britene nekter å gi franske fiskere lisensene de har bedt om i tråd med brexitavtalen.

De siste ukene har konflikten eskalert kraftig, og Frankrike har både truet med å nekte britiske fiskere adgang til franske havner, stramme inn tollkontroller, og begrense kraftforsyningen til Kanaløyene.

(©NTB)