*Nettavisen* Nyheter.

Frankrike truer Lockerbie-avtale

Grupper i Frankrike truer med veto mot å oppheve FNs Libya-sanksjoner om ikke de etterlatte av ofrene etter et fransk fly som ble skutt ned over Nigeria får samme erstatningsavtale som Lockerbie-ofrene.

De franske etterlatte, ble i ersatatningssaken tildelt 237 millioner kroner.

– Vi krever den samme erstatningen for UTA-ofrene. Vi kommer ikke til å godta så ulike ertatnigssummer, sier det franske parlamentsmedlemmet Jacques Myard til Sky News.

Torsdag gikk Libya mer på å gi de etterlatte etter Lockerbie-katastrofen i 1986 en erstatning på 2,7 nærmere 20 milliarder kroner.

Som en del av avtalen gikk FN med på å oppheve alle sanksjoner mot Libya dersom landet påtok seg skyld og erstatningsansvar.

Krever veto

I en uttalelse fra Utenriksdepartementet i Frankrike heter det ifølge Reuters at Frankrike synes det ville være retteferdig om de etterlatte etter ofrene på UTA-flyet fikk til en lignende avtale som familiene til Lockerbieofrene.

Representanter fra de etterlatte i UTA-flyet krever at landet legger ned veto mot opphevelsen av FN-sanksjonene mot Libya dersom de ikke får en like god avtale som de Lockerbieetterlatte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.