Gå til sidens hovedinnhold

Frankrike vil heve FN-sanksjoner mot Libya

Frankrike går inn for å oppheve FN-sanksjonene mot Libya etter at Libya torsdag gikk med på å gi familiene til ofrene for et attentat mot et fransk fly i 1989 en større kompensasjon.

Den franske utenriksministeren Dominique de Villepin sa torsdag at Frankrike ikke lenger har innsigelser mot å heve FN-blokaden av Libya, melder NTB-AFP-DPA.

Frankrike har tidligere truet med å blokkere opphevingen av sanksjonene, fordi Libya nektet å gi familiene til de franske ofrene erstatning i samme størrelsesorden som det familiene til ofrene i Lockerbie-katastrofen får.

Libya har gått med på å utbetale 2,7 milliarder dollar (rundt 20 milliarder kroner) i erstatning til familier etter Lockerbie-eksplosjonen i 1988. 270 mennesker ble drept da et Pan Am-fly på vei til USA eksploderte over den skotske byen Lockerbie, og Libya har senere innrømmet å ha stått bak angrepet.

Libya har også tatt på seg skylden for attentatet mot et fransk UTA-fly som eksploderte over Niger i 1989, der 170 mennesker ble drept.

Til nå har de franske familiene bare fått 34 millioner dollar (om lag 250 millioner kroner) i erstatning. Men de skal altså få mer.

- Vi er kommet til enighet i denne saken, bekrefter en libysk tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene