RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frankrikes statsminister ber folket roe seg

Sist oppdatert:
En bombe som ble funnet på jernbanelinja mellom Paris og Basel onsdag inneholdt seks tennladninger. Nå ber Frankrikes statsminister folket om å holde seg i ro.

Bomben er den andre som er funnet på jernbaneskinnegangen i Frankrike den siste måneden og har sterke likhetstrekk med en bombe som ble plantet ved et jernbanespor i Frankrike av den mystiske gruppa som kaller seg AZF, opplyser politiet og det franske innenriksdepartementet onsdag.

Ti bombetrusler
Bombeeksperter har sikret bomben, som hadde seks tennladninger. Pakke besto av en liten gjennomsiktig plastboks som inneholdt nitrat og et batteri knyttet fast til en tidsinnstillingsmekanisme, ifølge innenriksdepartementet.

- I øyeblikket vet vi ikke hvor farlig bomben kunne være, sa Frankrikes statsminister Jean-Pierre Raffarin, ifølge nyhetsbyrået AP.

Etterforskere var først usikre på om det var en ekte bombe eller om det var en narrebombe som bare var ment å skremme, ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA.

Krever millioner av dollar
Bomben ble funnet nær byen Troyes, omtrent 150 kilometer sørøst for Paris. En ansatt i det franske jernbaneselskapet SNCF fant bomben, mens han lette etter mistenkelige gjenstander etter bombetrusselen mot jernbanen.

AZF har truet med å detonere flere bomber på det franske jernbanenettet dersom gruppa ikke får fire millioner dollar pluss to millioner euro i kontanter. De hevder å ha plantet til sammen ti bomber på jernbanenettet.

SNCF har nå sendt ut tusenvis av ansatte for å lete etter flere bomber, og det er andre gang i løpet av en måned det gjennomføres et slikt søk på grunn av truslene.

Ber om ro
Den franske statsministeren ba onsdag alle franskmenn om å forholde seg rolig etter bombefunnet.

- Jeg oppfordrer alle til å forholde seg rolig inntil etterforskningen er over, sa Raffarin til fransk TV onsdag kveld

(NTB-AFP-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere