Fransk ambassadør: - Samme intensjon som angrepet på Charlie Hebdo

Den franske ambassadøren til Danmark, Francois Zimeray forteller om dramatiske scener inne fra Krudttønnen lørdag ettermiddag. Her holder han en tale utenfor den franske ambassaden i forbindelse med en minnemarkering etter angrepet på Charlie Hebdo tidligere i år.

Den franske ambassadøren til Danmark, Francois Zimeray forteller om dramatiske scener inne fra Krudttønnen lørdag ettermiddag. Her holder han en tale utenfor den franske ambassaden i forbindelse med en minnemarkering etter angrepet på Charlie Hebdo tidligere i år. Foto: Niels Ahlmann Olesen (Afp)

Forteller om dramatiske scener fra Krudttønden.

14.02.15 19:01

Den franske ambassadøren til Danmark, Francois Zimeray var også tilstede på debattmøtet i København, der en person ble drept og tre skadet. Han skal ha kommet uskadd fra hendelsen, men forteller om stor dramatikk.

- De skjøt på oss fra utsiden. Det var med samme intensjon som (angrepet på) Charlie Hebdo, men de lykkes ikke å komme inn, sier han til nyhetsbyrådet AFP i følge Dailymail.

Tidligere lørdag ble det meldt om mellom 20 og 40 skudd, men Zimeray mener det var flere. I følge han skal politiet ha meldt om rundt 200 skudd.

- Intuitivt ville jeg sagt at det var minst 50 skudd, men politiet her sier 200, sier han, og forteller at kulene gikk gjennom dørene, mens folk kastet seg ned på gulvet, sier Zimeray til AFP.

- Vi klarte å rømme fra rommet, og nå står vi innendør, fordi det fortsatt er farlig. Angriperne har ikke blitt tatt, og de kan fortsatt være i nabolaget, sier han.

Les også: Oslo-politiet følger situasjonen i København nøye

Frankrikes president François Hollande uttrykker sin solidaritet med Danmark og sier at Frankrikes innenriksminister skal reise til København så raskt som mulig.

Hollande sa lørdag at han har snakket med Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt for å uttrykke sin solidaritet med danskene, og han opplyste at innenriksminister Bernard Cazeneuve reiser til København så raskt som mulig.

Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius fordømmer skytingen i en uttalelse og omtaler hendelsen som et terrorangrep.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.