RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fransk gissel drept

Foto: - (AFP)
Sist oppdatert:
Drept da franske styrker stormet båten.

Ett av de fem gislene om bord på den franske båten skal ha blitt drept. Vedkommende, som er fra Frankrike, ble drept da den franske hæren stormet båten, melder den franske avisen Le Monde . De andre fire skal være uskadd.

Seilbåten ble kapret av somaliske pirater den 4. april.

To pirater skal også ha blitt drept og tre andre tatt til fange under aksjonen som fant sted langfredag, melder nyhetsbyrået Reuters.

I seilbåten befant det seg to ektepar og et tre år gammelt barn. Alle ble tatt som gisler da somaliske pirater kapret båten den 4. april.

Den franske marinen opplyser at de oppnådde kontakt med piratene. De sier samtidig at det hadde blitt bestemt å gjennomføre en redningsaksjon etter at piratene hadde nektet å godta vilkårene for en avtale og forsøkt å reise vekk med båten.

- Under aksjonen døde dessverre et av gislene. De andre fire, inkludert barnet, er i god behold, skriver de i en pressemelding, ifølge den franske avisen Le Figaro.

Somaliske pirater har kapret i overkant av 100 fartøy det siste året, og skal anslagsvis ha tjent 30 millioner dollar på piratvirksomheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere