Gå til sidens hovedinnhold

Fransk gissel funnet i live

Etter å ha blitt holdt gissel i en måned, ble den franske ingeniøren Bernard Planche funnet i live i Irak.

Planche, som jobber for den frivillige organisasjonen AACCESS, ble kidnappet i Irak 5. desember i fjor da han jobbet på en vannverk i Bagdad. Kort tid senere offentliggjorde opprørere en video av ingeniøren som satt mellom to væpnede menn.

Lørdag kveld ble han funnet av irakisk politi i en bil like ved et sjekkpunkt vest i Bagdad. Kort tid forut hadde flere menn flyktet fra bilen, melder nyhetsbyrået AP.

Datterens tale kan ha hjulpet
I sin nyttårstale til det franske folk, sendte den franske presidenten Jacques Chirac sin hilsen til Planches familie og sa at man jobbet på fult for å sørge for hans løslatelse.

Familien stilte også til intervju i en arabisk tv-kanal og ba kidnapperne om å løslate ham.

- Han kom for å hjelpe det irakiske folk. Vi håper og er sikre på at dere ikke vil skade ham, sa hans datter Isabelle på Al-Arabiya.

Hundrevis kidnappet
I løpet av de siste to årene er hundrevis utledninger kidnappet av opprørere i Irak. Målet er å tvinge de amerikanske styrkene til å forlate Irak eller for å hindre arabiske nasjoner om å styrke sine bånd til den nye irakiske regjeringen.

Flere gisler er drept, mens andre blir løslatt etter at løsepenger er utbetalt eller etter at muslimske ledere oppfordrer gruppene om å løslate gislene.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto