RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fransk minister til Egypt

Sist oppdatert:
Frankrikes utenriksminister Michel Barnier reiste natt til mandag til Egypt for å ha samtaler med sikte på å få frigitt to franske journalister som er bortført i Irak.

Journalistene Christian Chesnot fra fransk radio (RFI) og Georges Malbrunot fra avisen Le Figaro ble bortført for ti dager siden. De to er kidnappet i protest mot forbudet mot bruk av hodesjal i offentlige, franske skoler og på universiteter.

Utenriksminister Barnier skal ha møter med general Omar Suleiman, ifølge en egyptisk kilde. Suleiman er sjef for Egypts hemmelige tjenester og en av president Hosni Mubaraks nærmeste rådgivere. Han har også fulgt situasjonen i Irak svært tett.

Ifølge samme kilde skal Barnier også møte Amr Moussa, som er sjef for Den arabiske liga, og har et stort kontaktnett i de arabiske landene.

–Alt vil bli gjort
Frankrikes president Jacques Chirac besluttet søndag kveld å sende Barnier til Midtøsten for å forsøke å få de to journalistene løslatt.

–Alt er blitt gjort og alt vil bli gjort i timene og dagene som kommer for at det skal skje, sa Chirac, og la til at han ikke hadde "noe mer informasjon" om de to journalistene.

–Vi ber i fellesskap om at de blir satt fri, sa innenriksminister Dominique de Villepin etter at medlemmer av regjeringen hadde møtt ledere for det muslimske samfunn i Frankrike søndag.

De to reporterne er ikke blitt truet på livet, men gruppen som kaller seg Iraks islamske hær har tidligere likvidert tre utenlandske gisler, nemlig den italienske journalisten Enzo Baldoni og to pakistanere.

Kidnapperne i Iraks islamske hær krever at franske myndigheter innen to dager opphever forbudet mot bruk av hijab, et sjal som dekker hode og skuldre, på offentlige skoler. Forbudet skal etter planen bli innført denne uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere