RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fransk pensjonsreform vedtatt i senatet

Foto: PHILIPPE DESMAZES (Afp)
Sist oppdatert:
Fredag vedtok senatet i Frankrike president Nicolas Sarkozys omstridte pensjonsreform.

Pensjonsreformen ble vedtatt med 177 mot 153 stemmer, og innebærer at pensjonsalderen skal heves fra 60 til 62 år.

Men først må reformen godkjennes av en parlamentarisk komité og vedtas på nytt i underhuset og senatet i fellesskap før den kan tre i kraft, skriver det tyske nyhetsbyrået DPA.

Franske fagforbund har arrangert store demonstrasjoner og protestaksjoner mot reformen. Nå lovet de at kampen skal fortsette, melder NTB.

Ytterligere to dager med aksjoner er satt - 26. oktober og 6. november.

- Protestene stanser ikke. Vi har bare ulike meninger om hvordan vi skal fortsette, sier Jean-Claude Mailly, lederen for en av de mest radikale forbundene Force Ouvriere til radiokanalen RMC.

Tre personer skal ha blitt skadd da politiet brøt opp en ring av streikevakter ved Grandpuit-raffineriet utenfor Paris fredag. Samtidig utstedte myndighetene en såkalt rekvisisjon som betyr at ansatte som nekter å gå tilbake til arbeidet, risikerer å bli straffeforfulgt.

Sarkozy sørget for å få fortgang i lovprosessen i håp om at det vil føre til at streikene og demonstrasjonene avtar når vedtaket er på plass. Allerede neste uke kan den nye loven settes ut i livet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere