RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fransk Taliban-gissel løslatt

Sist oppdatert:
Fransk kvinne sluppet fri lørdag

Fransk UD bekrefter at en av de to franske hjelpearbeiderne som har blitt holdt som gissel av Taliban i over tre uker, er sluppet fri lørdag, melder AP.

Slapp video
Den franske kvinnen, som arbeidet for hjelpeorganisasjonen Terre d'Enfance, ble tatt til fange sammen med en fransk kollega og tre afghanere i den sørvestlige Nimroz-provinsen i Afghanistan 3. april. Ti dager senere friga Taliban-kidnapperne en video der de to franskmennene ba for sine liv.

Frigitt fordi hun er kvinne
Taliban-talsmannen Qari Yousef Ahmadi sier til AP i et telefonintervju at kvinnen ble overlevert til lokale stammeledere i Maywand-området i Kandahar-provinsen. Han sier at hun ble løslatt fordi hun er kvinne.

- Fordi hun er kvinne, for å få et godt forhold til franske myndigheter, overleverte vi henne til Maywands stammeledere, sa Ahmadi.

Krever fransk tilbaketrekning
Den franske mannen og de tre afghanerne holdes fortsatt fanget. For å løslate dem, krever Taliban at Frankrike slutter å gi militær støtte til den afghanske regjeringen, og at franske tropper trekkes ut av landet, ifølge AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere