*Nettavisen* Nyheter.

Franske myndigheter bekrefter at flydel stammer fra MH370

Fransk politi undersøker flydelen som ble skylt i land på Reunion i Indiahavet i slutten av juli. Franske myndigheter bekrefter nå at de er sikre på at vingeklaffen tilhører savnede MH370. Foto: Prisca Bigot (Reuters / NTB scanpix)

Franske myndigheter sier de nå er helt sikre på at flydelen som ble funnet på øye Reunion i Indiahavet i slutten av juli, stammer fra savnede MH370.

En gruppe flyeksperter har gransket vingedelen. Etter en innledende undersøkelse gikk regjeringen i Malaysia ut og slo fast at delen var fra det savnede Malaysia Airlines-flyet, men ekspertene i Frankrike var mindre kategoriske.

Torsdag opplyste den franske påtalemyndigheten som har ansvaret for granskningen, at de nå er helt sikre på at vingeklaffen stammer fra MH370.

En tekniker fra spanske Airbus Defence and Space (ADS-SAU), som har produsert delen for Boeing, har formelt identifisert ett av tre nummer funnet på delen som serienummeret til Boeing 777-maskinen MH370.

Les også: Malaysia: Vrakdel fra fly stammer fra en Boeing 777

– Det er derfor mulig å bekrefte med sikkerhet at vingeklaffen som ble funnet på Reunion 29. juli 2015, stemmer overens med den fra flygning MH370, heter det i en uttalelse fra påtalemyndigheten.

Flyet forsvant i mars i fjor etter å ha forlatt den planlagte ruten fra Kuala Lumpur til Beijing. Det var 239 personer om bord.

De blandede signalene fra franske og malaysiske myndigheter har ført til forvirring og raseri blant de etterlatte, og Kina ba i begynnelsen av august om en forklaring på hva funnet av vingeklaffen betyr for oppklaringen av flymysteriet.

Les også: Her er passasjerlisten fra Malaysia Airlines-flyet

(©NTB)

Annonsebilag