RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Franskmenn kidnappet av Taliban

Sist oppdatert:
Taliban hevder de har kidnappet to franske hjelpearbeidere i Afghanistan.

Taliban opplyste onsdag at de hadde kidnappet to franske og to afghanske hjelpearbeider i Sør-Afghanistan, melder Reuters.

Talsmann for Taliban, Qari Mohammad Yusuf, opplyste til nyhetsbyrået at de fire ble bortført i Nimroz-provinsen tirsdag. Afghanske og franske myndigheter bekrefter at to franskmenn og to afghanere er meldt savnet, men kan ennå ikke bekrefte at de er blitt bortført.

- Utenriksdepartementet og vårt ambassadepersonell i Kabul følger saken tett i samråd med lokale myndigheter, samt franske uavhengige organisasjoner, sier talsmann for det franske utenriksdepartementet, Denis Simonneau, til nyhetsbyrået.

Aktiviteten til Taliban i Sør-Afghanistan har økt betraktelig den siste tiden, og det ventes enda mer aktivitet til våren.

I forrige måned ble en italiensk journalist bortført av Taliban, men ble løslatt på betingelse av at Italia slapp fri fem Taliban-soldater. Dette skapte sterke internasjonale reaksjoner. Flere land mente nemlig at det var feil å innfri kravene til Taliban.

Les også: Italia slapp fri Taliban-krigere

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere