Franskmenn vil slåss mot USA

Fransk politi har pågrepet en mann som ble utvist av Syria for å ha forsøkt å snike seg inn i Irak.

Fransk politi har pågrepet en ingeniørstudent som ble utvist fra Syria etter å ha forsøkt å snike seg inn i Irak for å slåss mot den amerikanskledete koalisjonen, melder AP.

Anti-terrormyndigheter i Frankrike sier de frykter at unge franske statsborgere forsøker å nå Irak for å kjempe i opprørsgrupper. Myndighetene er også bekymret for at disse vil komme tilbake med kampferdigheter, og et ønske om å bruke det de har lært mot Frankrike. Minst 20 franskmenn er antatt å ha sluttet seg til opprøret i Irak.

En av tre
Den 20 år gamle franskmannen av egyptisk opphav ble pågrepet sent tirsdag av anti-terrorpoliti ved flyplassen, etter å ha blitt deportert fra Syria.

Den mistenkte er en av tre franske menn i alderen 19 til 31 som ble pågrepet av syriske myndigheter 21. oktober. Franske myndigheter har satt dem under etterforskning, mistenkt for å ha vært med i en terrororganisasjon.

Opprørere
20-åringen ble nylig tatt opp ved ingeniørskolen ENSTA i Paris.

Etterforskere forsøker å slå fast om de tre forlot landet for å dra til Irak på eget initiativ, eller om de har fått logistisk hjelp fra et nettverk av opprørere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.