Gå til sidens hovedinnhold

Freden like farlig som krigen

Like mange amerikanske soldater er drept i Irak etter at George W. Bush annonserte at selve krigen var over, som under krigen.

I løpet av seks ukers krig i Irak døde 138 amerikanske soldater i kamp. 1. mai i vår annonserte Bush at de store kamphandlingene var over, og at gjenoppbyggingen kunne starte.

Siden da har 138 amerikanere blitt drept i Irak. Den siste døde mandag. Tallene inkluderer ikke bare dødsfall i kamp, men også soldater som er drept i ulykker.

Tirsdagens dødsfall går under kategorien «ikke-fiendtlig skuddskade», som kan bety selvmord eller at et gevær gikk av ved et uhell.

62 soldater er drept i kamp siden 1. mai, noe som blir en soldat annenhver dag. I løpet av krigen døde 115 soldater i kamp, melder Washington Post.

USAs største problem er at angrepene fra organiserte irakiske grupper bare ser ut til å øke i omfang og antall. Angrepene utføres i geriljastil av grupper som fremdeles er lojale mot Saddam Hussein, eller fra militante muslimer som ifølge amerikanerne «strømmer inn» i Irak.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene