Fredens ring også i København og Stockholm

FÅR AVLEGGERE: Over tusen personer møtte opp da muslimer og jøder slo ring rundt synagogen til det Mosaiske Trosamfunn i Oslo lørdag. Nå får markeringen avleggere i andre land.

FÅR AVLEGGERE: Over tusen personer møtte opp da muslimer og jøder slo ring rundt synagogen til det Mosaiske Trosamfunn i Oslo lørdag. Nå får markeringen avleggere i andre land. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Etter mønster fra Oslo, blir det fredsring-markeringer mot jødehat og fordommer i København og Stockholm denne uken.

24.02.15 09:10

Danske muslimer i grupperingen The Network har latt seg inspirere av Norge og vil ta et oppgjør med hat og fordommer ved å danne en fredsring på Rådhusplassen i København fredag, melder Berlingske Tidende.

I Sverige tar gruppen Gränslöst mänskligt initiativ til en Fredens ring-markering rundt synagogen i Stockholm fredag. Det melder Svenska Dagbladet.

Uken etter er planen å danne en Fredens ring rundt synagogen i Malmö.

Les også: Fredens ring-markering går verden rundt

Inspirert av Norge

- Vi er selvsagt inspirert av det som har skjedd i Norge. Men vi har så tatt stafettpinnen videre og valgt å si at vi vil fokusere på alle typer av hatkriminalitet, uansett avskygning. Derfor har vi valgt å lage en fredsring på Rådhusplassen for å fokusere på trygghet i hele København - uansett om overgrepene berører Dan, Finn eller Aisha, sier en av initiativtakerne i Danmark, Tanwir Ahmad, til Berlingske.

- Vil spre solidaritet

- Vi vil fremfor alt spre solidaritet, tillit og kjærlighet, at vi skal støtte hverandre. Det handler om at vi alle er en del av Sverige, en del av Europa, en del av samfunnet. Sammen må vi stå opp for hverandre om vi skal stå imot alt som har med rasisme å gjøre, sier en av initiativtakerne i Sverigee, Siavosh Derakhti, til Svenska Dagbladet.

Han står bak organisasjonen Unge muslimer mot antisemittisme.

Dansk politi sa av sikkerhetsmessige grunner nei til en forespørsel om å holde en markeringen utenfor synagogen i Krystalgade i København, melder Danmarks Radio.

Les også: - Hermansens tanker minner om antisemittisme


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.