*Nettavisen* Nyheter.

Freder regjeringen - men ikke Devold

Foto: Erik Modal (TV 2 Nettavisen)

Frp-formann Carl I. Hagen lover igjen å være høflig og grei mot regjeringen, men han lover samtidig at det ikke skal stå i veien for eventuell mistillit mot forsvarsminister Kristin Krohn Devold.

31.01.05 09:53

I sin første tale i valgåret varslet Hagen til årsmøtet i Vestfold Fremskrittsparti i går at han vil «vende det andre kinnet til» regjeringspartienes gjentatte angrep på og avvisninger av Frp, skriver Dagsavisen.

– Hvis vi skal fortsette å slåss på borgerlig side fram mot valget, så vinner sosialistene. Det er en fundamentalt gal strategi. Vi må, slik de gjør, snakke om det vi er enige om, ikke det som splitter, sukker Hagen, og sier at han vil avstå fra negative karakteristikker av andre borgerlige partier.

Frp har endret sin strategi fra 2001, og krever ikke lenger regjeringsdeltakelse.

Men når han snakker med mediene etter talen, lover Hagen at hans nye rolle som borgerlig samlingspunkt ikke vil stå i veien for et eventuelt mistillitsforslag mot forsvarsminister Kristin Krohn Devold, etter milliardskandalen i Forsvaret.

Han forventer at både resten av opposisjonen, og regjeringspartienes stortingsgrupper, tar sitt konstitusjonelle ansvar på alvor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.