*Nettavisen* Nyheter.

Fredrik (21) angrepet av løve i Sør-Afrika

DYPE KUTT: Fredrik Berg Skarland er glad han er i live etter at en fullvoksen løve gikk til angrep på namsosingen.

DYPE KUTT: Fredrik Berg Skarland er glad han er i live etter at en fullvoksen løve gikk til angrep på namsosingen. Foto: Privat

- Jeg trodde virkelig jeg skulle dø.

23.11.15 23:23

(Namdalsavisa.no): Fredrik Skarland (21) opplevde sitt livs mareritt da han i dag formiddag ble angrepet av en 180 kilo tung løve i Bloemfontein i Sør-Afrika.

- En løve på 180 kilo er umulig å forsvare seg mot, men i dag hadde jeg flaksen på min side. Det første jeg tenkte da løva angrep var at jeg kom til å dø, sier namsosingen, som jobber som frivillig på en farm for ville kattedyr, Zanchieta Wildcat Farm.

Løva kom løpende

Løva angrep etter at den klarte å åpne en dør mellom to innhengninger, og kom seg inn i innhegningen hvor Skarland befant seg.

- Den kastet seg over meg og slang meg i bakken og la seg over meg. Jeg prøvde å slå hodet til løva for å få den til å unngå å bite meg. Etter det husker jeg veldig lite hva som skjedde, før den snudde seg, og jeg kom meg ut, sier Skarland som på tross av den dramatiske opplevelsen er fast bestemt på å bli i Sør-Afrika i de to resterende månedene av oppholdet.

Vil ikke reise heim

- Hvordan gikk den til angrep?

- Jeg sto helt inntil hennes innhengning, og hadde ikke tid til å reagere før hun plutselig åpnet døra og hoppet over meg, sier 21-åringen, som fikk to stygge flenger på brystet, og mange kutt på overkroppen etter løveangrepet.

- Jeg kommer nok til å være litt mer forsiktig i de neste dagene, men jeg håper det vil gå seg til. Jeg er fast bestemt på å bli her i hele den planlagte perioden, sier Skarland.

- Hvordan kom du deg ut av innhengningen?

- Jeg kom meg ut på egen hånd. Løva tok noen skritt tilbake, og da klarte jeg å løpe ut, sier Skarland.

- Kunne gått mye, mye verre

- Hvordan har du det nå?

- Etter forholdene har jeg det ganske bra. Ja, jeg er redd, og vil nok være det en stund framover. Det satte en ordentlig stuck i meg. Men alt kunne gått så mye, mye verre, så jeg føler meg veldig heldig som kan sitte her og snakke med deg nå. Jeg trodde virkelig jeg skulle dø, sier Skarland.

Klikk på bildet for å forstørre.

ANGREP: Her er løva som angrep Fredrik Berg Skarland. Foto: Privat


Les flere saker i Namdalsavisa her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.