RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Nabil Mounzer (EPA)

Fredsdelegasjon til Najaf

Sist oppdatert:
En irakisk delegasjon ankom tirsdag Najaf i et forsøk på å oppnå fred i den kampherjede byen.

En delegasjon på åtte irakere ankom tirsdag Najaf i helikopter for å legge fram et forslag til våpenhvile for Muqtada al-Sadr og hans tilhengere, skriver nyhetsbyrået AP. Målet er å stanse volden og sammenstøtene i den hellige byen mellom den sjiamuslimske militsen og irakiske og amerikanske styrker.

Forslaget, som er utformet av representanter fra Iraks nasjonalforsamling, krever at al-Sadrs militshær legger ned våpnene, forlater imam Alis mausoleum og gis amnesty mot å fortsette sin kamp med politiske midler.

Kampene i Najaf tiltok igjen grytidlig tirsdag morgen. Lyden av tungt artilleri og granater drønnet i byen der hundrevis av mennesker er blitt drept den siste tiden, rapporterte nyhetsbyrået AFPs korrespondent.

Det var den nasjonale konferansen i Bagdad, der 1.300 politiske og religiøse ledere fra hele Irak er samlet, som mandag besluttet å sende en delegasjon til Najaf, skriver NTB.

De plukket ut 50 personer som skal reise til den hellige byen for å forsøke å overtale al-Sadr til å legge ned våpnene, men på grunn av frykten for angrep reiste kun åtte av dem.

En talsmann for sjialederen sier han er rede til å diskutere ethvert fredsinitiativ, melder BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere