RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredsfølere etter Arafats død

Nabil Shaath, tidligere palestinsk utenriksminister skal til Oslo torsdag kvel
Nabil Shaath, tidligere palestinsk utenriksminister skal til Oslo torsdag kvel Foto: Scanpix/REUTERS/Yves Herman
Sist oppdatert:
Palestinernes utenriksminister ber Israel gjenoppta implementeringen av det USA-støttede «veikartet for fred». Israels statsminister Ariel Sharon sier man kan stå foran et «historisk vendepunkt» i Midtøsten.

Bare timer etter budskapet om at Yasser Arafat var død, kom den første fredsføleren fra det nye palestinske lederskapet. Utenriksminister Nabil Shaath sier ifølge nyhetsbyrået AP at Israel har brukt sin motvilje mot Arafat som en unnskyldning for å ikke oppfylle sine forpliktelser i henhold til «veikartet».

Israel har blant annet unnlatt å trekke seg ut av Vestbredden, slik «veikartet» legger opp til.

- Nå er veien åpen, og vår beskjed til israelerne er at vi ønsker velkommen en innføring av veikartet. Det var Arafats vei, og det er vår vei, sier Shaath.

Israels statsminister Ariel Sharon uttalte torsdag morgen, uten å nevne Arafat ved navn, at hans bortgang kan innebære et «historisk vendepunkt i Midtøsten».

- De siste begivenhetene kan vise seg å være et historisk vendepunkt for Midtøsten. Israel er et land som ønsker fred, og vi vil uten opphold fortsette arbeidet med å oppnå en fredsavtale med palestinerne, sier Sharon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere